La Brașov, USR-ul e campion absolut la plângeri penale

Boală grea asta cu cu administrarea municipiului Brașov. Boală grea de tot! Așa se întâmplă când „ iei” primăria fiind pe cai mari și te trezești că de fapt ești „ la deal cu boii mici”. Și cu mintea în zece părți încercând să împaci și capra, și varza, și partidul, și „ obligațiile”, și cetățeanul.

Long story short – dă primăria lui Coliban & Co. aviz de începerea a lucrărilor de refacere a trotuarului pe B-dul Iuliu Maniu. Pe partea cu pavele de beton. Și apare compania cu care primăria are contract cu oameni și utilaje, și se pune pe treabă de săreau pavelele singure din trotuar. Pentru oamenii care merg pe acolo pe jos, a apărut o întrebare care le sfredelea creierașul. De ce s-a apucat primăria de reparat trotuarul, mai ales că trotuarul e bun? Nu ca prin alte părți ale orașului unde trotuarul e cam greu de parcurs în mers.

Întrebare retorică prin prisma faptului că actuala administrație are o coerență dovedită de îți vine să reiei DEX-ul și să revezi definiția coerenței.

Reprezentantul primăriei vine cu un răspuns pentru presa care a întrebat dacă „ pavelele par ok, este o prioritate înlocuirea lor?”. Și răspunsul sună așa „ Strada Iuliu Maniu este inclusă în programul de modernizare din acest an, trotuare și carosabil. Existau zone in care pavelele erau într-o stare buna, si le vom recupera pentru a le utiliza in alta parte, dar erau si zone în care lipseau sau erau grav deteriorate. Va trimit si cateva poze.”

Până aici bine. Numai că, ceea ce nu știe poporul consumator de trotuare, și aproape se dovedește că habar nu aveau și cei de la primărie, deși ar fi trebuit să știe, e faptul că o astfel de lucrare, aparent banală, nu necesită autorizații și avize de la Inspectoratul de Stat în Construcții și de la Ministerul Culturii, decât dacă porțiunea în lucru se află într-o Arie Protejată.

Frumi sau ce?

Alegem „ ce” pentru că, ce să vezi, trotuarul respectiv se află în într-o Arie Protejată.

Ta-daaaa!

Și pune cineva mâna pe telefon și anunță la 112 că acolo au loc lucrări care sfidează un pic legislația în vigoare. Și vine echipajul de poliție, nino-nino, și constată că echipa ce sălta pavelele deține doar Ordin de Începere al Lucrărilor.

Ups!

Dar stai așa, asta nu e tot!

De unde, de neunde, hop, apare și o plângere penală pe numele lui Allen Coliban, Flavia Boghiu și a companiei care efectuează lucrările. Plângere penală pentru abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu și executarea unor lucrări în arie protejată fără a avea avizele necesare.

Asta doar așa ca să pună capac.

La Brașov, USR-ul e campion absolut la plângeri penale. Sau cum titrează o publicație on-line, Coliban a ajuns la a 8-a plângere penală. În nici doi ani. Păi Scripcaru juca la pitici în timpul mandatelor sale pe lângă Coliban.

Situația pare gravă. Gravă pentru că în campania electorală USR-ul promitea că s-a terminat cu combinațiile, și că Brașovul va fi administrat conform legislației în vigoare. Adică sublim.

Lucru care, din păcate pentru cetățeni și pentru partiduleț, nu s-a întâmplat decât pe alocuri.

Și ne mai întrebăm cum naiba se întâmplă astfel de lucruri. Cum să funcționeze un muzeu în catacombele de după ziduri fără aviz de funcționare de la primărie, fără avize și autorizații? Cum să înceapă evenimente private cu surle și trâmbițe azi și autorizația să apără începând de mâine? Cum să spui că părăsești asociația pe care ai dat-o cadou primăriei Brașov, și când vine Camera de Conturi, tu ești acolo în acte bine-mersi?

Hai, înțelegem o greșeală. Hai două. Hai să fie trei, să nu se plictisească. Dar după aproape doi ani de mandat să demonstrezi că nu poți controla instituția, ei bine, asta mi se pare de neconceput.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – argumentul.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *