Modernizarea piețelor și digitalizarea tarabelor din piețe

În piețele din Brașov există un adevărat haos din cauza managementului defectuos. Tarabele arată urât, nu s-au realizat modernizări, piețele nu au fost aduse la standarde europene. Dacă în străinătate, piețele agroalimentare sunt bine puse la punct, sunt dotate cu tot ce este necesar celor care comercializează produse, la Brașov piețele arată ca în anii 90. Lipsa de interes a șefilor din administrația locală ne-a adus în această situație. Îi vedem zilnic pe useriștii din fruntea primăriei cum ies în conferințe și pe facebook cu tot felul de “aiureli”, dar nu vedem nimic concret, proiecte de viitor, investiții, lucruri benefice pentru comunitatea brașoveană. De exemplu, de ce Primăria Brașov nu digitalizează toate mesele/tarabele existente în piețe, să existe un sistem informatizat de administrare? Oare nu ar fi ușor și pentru producători/fermieri să intre pe un site unde să vadă toate tarabele libere din piețe, să poată să rezerve una online, fără bătaie de cap și birocrație? Nu ar fi mai simplu pentru toată lumea? Așa pot să vadă toți producătorii unde au loc să își vândă produsele, în ce piețe sunt locuri, iar pentru brașoveni ar însemna marfă proaspătă, fără speculă, direct de la fermier. Tot așa se poate întocmi clar o bază de date cu toți producătorii, astfel ar fi o evidență privind certificatele pe care aceștia trebuie să le prezinte. Poate în așa fel ar dispărea și specula din piețele brașovene.

Tot vedem că actuala administrație se plânge de faptul că nu sunt producători în piețe, dar ce au făcut în acest sens? Nimic! Nu ar strica nici o analiză a prețurilor, poate ar trebui oferite niște facilități, niște prețuri bune de închiriat dacă vrem ca să avem și produse de calitate în piețele brașovene.

Nu în ultimul rând, în piețele din Brașov trebuie realizate investiții clare. În tot ce înseamnă infrastructură. Trebuie condiții decente, astfel ca oamenii să nu mai sufere de frig iarna și de caldură vara. Trebuie luate măsuri ca fructele și legumele să rămână proaspete cât mai mult timp.

Subprefect Lucian Patrașcu, Președintele Organizației Municipale PSD Brașov

( guess post )

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – brasov.tv

One thought on “Modernizarea piețelor și digitalizarea tarabelor din piețe

  1. Solutiile date de Reprezentantii PSD ar trebui sa fie discutate in Consiliul Local si implementate. Daca cineva se opune acestor solutii, PSD sa publice in cotidienele brasovului persoanele sau partidele care se opun acestor solutii. Asa, numai prin vorbe, nu se face nimic.Realitatea o spune , zi de zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *