„Muțescule, fă curat în vămile Românei, Muțescule! Rotește vameșii, Muțescule! Dă-i afară disciplinar, numai scapă-ne de ei!”

Legătura dintre Generalul-locotenent Coldea, Liviu Durbac și presiunile ce vin de la vârful Vămii Constanța pentru numirea lui Ioanei Florentina Șef la Direcție Regională Vamală Constanța. Afaceri cu beton cu analize falsificate. Socoteala și împărțeala banilor negri obținuți din contrabandă și alte combinații se face într-un pasaj auto din Constanța. Scoaterea din dosare penale grele se face pe șpăgi consistente. Presiuni și șantaj pe capul operatorilor portuari. Promisiuni de finanțare către AUR din bani ce se presupun că vin din infracțiuni. Traderii ucraineni de produse agricole plătesc dublu și folosesc facturi false de provenință a mărfurilor din Republica Moldova și Bulgaria.

 

Acum vreo săptămână devoalam faptul că la noi în redacție e locul preferat de întâlnire și poker pentru spiritele gradate ale lui Mafalda (SPP), Baba Vanga (SIE), Petrache Lupu de la Maglavit (SRI) și Mama Omida (CIA), și uneori mai trece și Generalul Nostradamus de la contrainformații militare.

Nu știm cum (dar cercetăm încă) sâmbătă seara, a ieșit zarvă mare pentru că pe lângă faptul că Generalul Nostradamus a venit cu o placă Ouija (recomandată doar pentru profesioniști), a venit și cu două sticloanțe de Macallan din ăla bun de 18 ani, de ne-a pus pe toți direct în cap.

Ceea ce urmează în acest articol este scris din amintirile unei nopți de pomină cu spiritele gradate, care se jurau pe ce au ele mai sfânt că așa e. Noi, ca niște cronicari cuminți, am degustat și acum prezentăm discuțiile. Și asta după ce ne-am dres în urma nopții de pomină.

Toată povestea a început când Mafalda (SPP) a spus că a fost un pic prin Dubai, pe la UNTOLD și că acolo, spre surprinderea lui a văzut la o masă niște personaje foarte cunoscute. Atât lui cât și altor  spirite deosebite din siajul serviciilor. Și se face că la o masă poposeau la ceas de seară și chef un oarecare Durbac și un oarecare Coldea. Liviu Durbac este în prezent inspector vamal la Autoritatea Vamală Română, iar în trecut a fost șeful Biroului Vamal Constanta Sud Agigea. Din această funcție a fost arestat în mega dosarul cu privire la jaful din Portul Constanța. Coldea, e Coldeaaaa, nu mai are nevoie de prezentări (General-locotenent, fost prim-adjunct al directorului SRI). Conform presei, l-a ajutat Dumnezeu în viață și și-a luat casă la Monaco ca orice pensionar care se respectă (link aici). Mă rog, asta ca bârfă.

Și la masa respectivă e posibil să se fi discutat conform lui Mafalda (minte el, mințim și noi), că ar fi bine, frumos și profitabil la toată lumea ca o oarecare doamnă pe numele ei Florentina Ioanei ( tovarășă bună cu soția lui Durbac) să fie cumva ajutată să devină Șef la Direcția Regională Vamală Constanța. Și că ar fi bine și frumos ca și Paul Petrof, Directorul Regionalei Vamale București să iasă „de la greu”.  Cu rugăminți fierbinți și jurăminte cu mâna la co…., pe pahar că o să fie bine pentru toată lumea.

Și aici a intervenit Baba Vanga (SIE) ca a spus ceva de genul „bă, sunteți proști, stați așa că vă spun eu una….”. Că vila lui Coldea de la Monaco nu e pe numele lui, e pe numele unuia Bogdan Neidoni, la fel cum casa lui Florentina Ioanei nu e pe numele ei, e pe numele lui Garolea Ștefan, presupus tovarăș de viață, pat și cont al doamnei. Și casa ar fi fost construită cu ceva betoane multe și contrafăcute pe cheltuiala arabilor care exportă animale vii prin portul Midia. Stai așa! Beton contrafăcut? Cum naiba vine aia. Păi conform unui articol de presă (link aici) beton de calitate inferioară care în acte și analizele puse la dispoziție de producător e prezentat ca fiind de calitate superioară. Cică așa se poartă la Constanța.

Aici a intervenit Petrache Lupu de la Maglavit (SRI) și a zis „băăăă, să vă zic eu una….”. Și a zis că între Paul Petrof, Directorul Regionalei Vamale București, cel ridicat de DNA acum două săptămâni și pus la păstrare în interiorul celulei, băiatul ăla de cică vorbește în somn, e prieten de familie, șpriț și combinații cu Florentina Ioanei care l-ar fi ajutat cu (și aici nu știe sigur, că sforăia Paul Petrof) cu ceva presiuni pe la Rompetrol ca să mai lase ceva la niște GPL, GPL care se pare că era transportat din Giurgiu pe la Caracal și Crevedia cu niște cisterne ce au la numărul de înmatriculare terminația  -HPY- .

La care Mama Omida (CIA) a tăiat cu șeptarul – „my friends, let me tell you some shit.” În traducere aproximativă dată de adorația bahică impusă de Macallan, și într-o engleză aproximativă, pe care aproximativ am tradus-o și noi, Mama Omida a prevestit uitându-se în pahar. Și zicea că-l vede pe Garolea Ștefan de mânuță cu Constantin Păpușoi (persoană ce deține mai multe identități false, el deținând un pașaport turcesc sub numele Murat Tekin, pașaport ucrainean sub numele de Masiutkin Ihor și prin pașaport românesc sub numele Constantin Leonov) cum mergeau la Florin Vizan, Directorul demisionar la începutul lunii februarie 2024 de la Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, să-i lase să facă ship-to-ship (STS) în porturile Midia și Mangalia.

Adică, pe limbajul muritorilor de rând, să transfere petrol și gaze de pe un vas pe altul din mers, fără să mai acosteze la doc, fără să se mai încurce cu terminalele Oil&Gas. Manevră care se practică! Numai că în momentul în care vine unul ca Păpușoi să te roage treaba asta, având în vedere că se pare că e omul Rusiei lui Putin și reprezintă voalat interesele unui stat supus embargoului internațional, te cam ia cu fiori reci pe spinare. Acum, Baba Vanga (CIA) a mai citit în pahar că Florentina Ioanei și Constantin Păpușoi ar fi mers de mână să deschidă mai multe uși. Pe la București, pe la Constanța. Dar prezicătoarea noastră n-a putut să ne spună dacă au fost deschise cu succes. ( Nota redacției – noi nu credem așa ceva dar ne trag de mânecă filmările de pe camerele de supraveghere de la Autoritatea Vamală).

Aici s-a întâmplat ceva ciudat. Placa Ouija a început să ofteze și să pâlpâie. Cum ar veni, a prin viață.

Generalul Nostradamus de la contrainformații militare, după ce a turnat în toate paharele de pe masă, lăsând oamenii și spiritele să ia o gură de Macallan, a zis și el, apoteotic, că nu poate fi vorba de Păpușoi fără să pomenim de OCTOGON GAS & LOGISTICS, companie disputată de foarte multe persoane fizice și juridice interesate care au legături cu Moscova, companie care are un terminal Oil&Gas în Portul Midia. Și care, ca cifră de afaceri, deși a crescut cu 20%, tot în datorii se scaldă. Cum naiba de nu se sesizează nimeni (exceptându-l pe Nostradamus) ca să vadă că OCTOGON GAS & LOGISTICS, are cifra de afaceri în creștere (peste 12 milioane de lei la nivel de 2023), profit cu minus (minus 2,2 milioane de lei) și datorii constante de 64 de milioane de lei, constant în ultimii patru ani.

Și dacă ar fi să dăm crezare presei (link aici) terminalul este deținut de Valentin Pocora, un fost oficial vamal, contrabandist și evazionist de meserie (așa scrie la gazeta respectivă, să-și asume, noi doar cităm). Care se plânge că terminalul e pe minus datorită cheltuielilor mari pe care le are cu Range Rover-ul lui Bogdan IDU, fiul fostului proprietar Cornel IDU. Dar Generalul Nostradamus zice că Bogdan IDU a cam uitat de vechii angajați de la terminal și aceștia au început să plângă pe la colțurile cârciumilor ieftine și să „dea din casă” pe două beri ieftine. Și se cam strâng la dosărel niște chestii confidențiale ce s-ar fi dorit uitate.

Și s-a mai deschis o sticlă de Macallan!

Și Mafalda (SPP) a glăsuit, să audă toată asistența care deja era un pic hipnotizată, atât de presiunea informațiilor care se puneau pe masă, cât și de la gustul whisky-ului autentic.

Și Mafalda a zis că știe el una bună de pus în ramă. Că în fiecare dimineață un oarecare Mateiciuc, adjunctul Florentinei Ioanei se întâlnește cu aceasta în nu știu ce pasaj din Constanța, dar nu se dau jos din mașină. Exact ca în filmele cu mafioți, își vorbesc de la geam. Și tot pe geam își aruncă unul altuia diferite chestii. Și că vorbesc despre traficul de țigări din zona liberă a Portului Constanța, despre motorina pentru bunkeraj (motorină scutită de accize disponibilă în porturile maritime și fluviale ale României), precum și despre ce mai au ei de centralizat, strâns și plătit, lucruri care nu trebuie să răsufle prin birourile vămii. Paranteză! Cum se face traficul de țigări în zona liberă? Păi se aduce transportul containerizat de obicei din Bulgaria, și se vinde în zona liberă către marinari. Sau alți doritori. Fără să-i tulbure nici musca! Și e fix problema lor ce fac cu ele. Banul de pe țigări se strânge și se…..( aici a sughițat Mafalda și a început să înjure contrabandiști, accize, vamă, procurori și politicieni). „Oricum” a continuat acesta „ banul colectat care nu ajunge la decidenții locali, ajunge la Garolea”. În faza asta, placa Ouija a oftat, și-a turnat singură în pahar și a tras un gât lung.

Baba Vanga (SIE), a zis una și mai tare. Că cică madam Florentina a scăpat din dosarul Murfatlar ajutată de un oarecare Hutucă. Și că Hutucă ăsta are relații politice sus puse și că ar fi rezolvat. Situația. După care și-a cumpărat un Mercedes. Apoi am întrebat placa Ouija dacă e așa. Și placa a confirmat. Apoi am întrebat cât a costat deranjul. Și placa s-a duc către cifra 1, urmată de cinci ori de cifra 0. Adică 100.000. Apoi am întrebat – o sută de mii de ce. Și placa a zis euro.  Nota redacției: noi credem cu toată sinceritatea că Baba Vanga se cam îmbătase în punctul ăsta al discuției și a început să încurce numele. Dar placa Ouija a completat. Posibil de capul ei, noi nu credem o iotă din treaba asta.

Petrache Lupu de la Maglavit (SRI) a zis că el știe că Ștefan Garolea, presupusul tovarăș de pat, business și alte cele ale lui madam Florentina Ioanei mai are în spate un personaj, în persoana unui oarecare Elbis Osman. Placa de Ouija a confirmat. Și că Elbis al nostru, ar fi început să pună ceva presiuni pe diferite companii care operează prin zona Portului Constanța, Mangalia și Midia comunicându-le că dacă nu se țin de promisiuni vor fi verificate și întârziate cu proceduri în ceea ce privește originea mărfurilor importate. Și tot Petrache Lupu a zis că ar avea el niște informații ( aici se cam bâlbâia) potrivit cărora, Elbis s-ar ocupa de un fel de unire a tuturor celor din porturi ca să o pună pe madam Florentina Ioanei Directorul Vămii Constanța ( placa Ouija a zis da, s-a ridicat în picioare și și-a mai pus un Macallan).

Cum sună asta? Elbis șef de sindicat?

Mama Omida (CIA) a zis ea că știe sigur, sigur ( aici placa Ouija a râgâit) că Muhammad Murat, proprietarul brandului Phoenicia, membru AUR Constanța și Daniel Moraru, coordonatorul AUR Constanța, se zbat pentru o numire nouă la conducerea Vămii Constanța. Că ei o vor pe madam Florentina Ioanei. Care ar fi promis că dacă ajunge Șefă la Direcția Regională Vamală Constanța, va finanța AUR să devină majoritar în Dobrogea. Și că se va ocupa personal cu consultanță formală și informală pentru membri AUR care au treabă în port și vamă.  Placa Ouija care era deja beată, a zis că ea e curioasă cum va fi cu contrabandiștii de țigări, dacă sunt membri AUR scapă cu țigările și dacă nu, nu?

În punctul acesta al discuției, Generalul Nostradamus s-a ridicat în picioare și a urlat la placa Ouija, zicând că e o simplă placă, cum naiba se mișcă singură, bea și vorbește? Chiar a dat și cu pumnul în ea, ca să dovedească că e placă! Urâtă noapte!

Și a mai adăugat că el e fiert pe lucrurile care se întâmplă în Portul Constanța și în Vama Constanța! Că traderii ucraineni de aici care stabilesc prețul la grâu, ulei și zahăr plătesc dublu (n-a specificat ce – taxe, șpăgi), pentru ca autoritățile să închidă ochii la faptul că marfa vine cu facturi false emise de companii din Republica Moldova. Și Bulgaria. Că e strigător la cer că până și Mafia Chineză din Constanța a început să pună întrebări!  

Că va merge la Muțescu ca să îi spună să radă toată conducerea Vămii Constanța. Cum e posibil ca nimeni să nu pățească nimic că vasul Poseidon burdușit cu GPL cu acte false și posibil substanțe interzise, să facă cale întoarsă. Cine i-a anunțat că sunt așteptați cu „comitet de primire”? Că nu se poate ca GPL intrat în țară cu acte false cu alte ocazii, adus de vasul Poseidon, să se plimbe nestingherit la Giurgiu, și de la Giurgiu la Caracal și Crevedia. Cum adică AUR să fie finanțat de angajați ai Statului Român care să promită consultanță formală și informală membrilor dacă obțin prin presiuni funcții în Vamă? Dar despre întâlnirea Durbac – Coldea din Dubai la care e posibil să se fi discutat ca Florentina Ioanei să fie cumva ajutată să devină Șefă la Direcția Regională Vamală Constanța. Și posibil despre ieșirea lui Paul Petrof, Directorul Regionalei Vamale București să iasă „de la greu”? Dar despre taxarea traderilor ucraineni care prezintă facturi false ale mărfurilor?

Dar despre faptul că Guvernul României jură că n-a importat nici o frunză din Ucraina dar Comisia Europeană zice că „sunt înregistrate importuri ale României din Ucraina de 355 tone de porumb, la prețuri cuprinse între 0,30 euro/kg și 2,84 euro/kg, 342 tone de ulei floarea soarelui, la prețuri cuprinse între 0,86 euro/litru și 1.02 euro/litru, precum și 64 tone de semințe de floarea soarelui, la preț de 1,11 euro/kg. Și asta nu este totul. Pentru că importurile din Ucraina s-au făcut și prin Republica Moldova, de acolo intrând cantități uriașe de cereale. Astfel, în ultima lună, prin Republica Moldova s-au importat 15.402 tone de porumb, 7.000 tone de rapiță, 19.000 tone de semințe floarea soarelui, precum și 180 tone de ulei de floarea soarelui.”(link aici) sau despre cele 3.500 tone de porumb importat conform Comisiei Europene, în valoare de aproape 7,3 milioane de euro, sugerând ditamai evaziunea fiscală sub nasul autorităților (link aici).

Dar despre evaziune fiscală cu parfumuri, care văduvește bugetul României de 200 de milioane de euro anual? Dar despre evaziune fiscală din mărfuri contrafăcute care trec de vamă ca și cum n-ar exista vamă în România?

 „Muțescule, fă curat în vămile Românei, Muțescule! Rotește vameșii, Muțescule! Dă-i afară disciplinar, numai scapă-ne de ei!” zbiera Generalul Nostradamus pe la patru dimineața de băteau vecinii în țeava de calorifer. Și în toată hărmălaia, și Baba Vanga, și Mama Omida, și Petrache Lupu zbierau la unison și băteau cu tacâmurile în sticlele goale – „Hai Muțescu, dă-i afară/ Hai Muțescu, dă-i afară

Într-un final s-au calmat spiritele, plata Ouija a revenit cuminte pe masă, vecinii au încetat cu bătăile în țeavă, lucrurile s-au calmat! Muțescu, Președintele Autorității Vamale Române, posibil sughița prin somn.

Fix la timp pentru că, triumfal și chiar neașteptat, și-a făcut apariția spiritul Comisarului Moldovan sau Miclovan, care în loc să salute a zis – „Un fleac, m-au ciuruit”.

Și stând în picioare în fața celor prezenți a dat două informații din puțul gândirii lui de spirit justițiar.

Prima. Comisarul Moldovan sau Miclovan a zis că procurorul Mihai Stanciu preia din 23 februarie 2024 funcția de șef al DNA Constanța, deși nimeni nu-l dorește acolo. S-au făcut presiuni, sau dat acatiste, dar degeaba, Mihai Stanciu e trimis la DNA să facă treabă. Toți prezenți au aplaudat pentru că știau că această numire dă peste cap toate socotelile pe care le au toate frățiile din Constanța.

„S-au dat bani grei, s-au făcut jurăminte ca Stanciu să nu ajungă șef al DNA Constanța. Vameșii au complotat și au făcut chetă pentru altă numire, pentru că voiau un om de-al lor, din popor, nu caraliu de soi rău care-ți dă pedeapsă. E foc și pară prin Constanța, că omul își face treaba, nu suflă nimeni în fața lui. EU l-am educat ca să n-aibă milă și regrete” a zis comisarul.

S-a ciocnit un pahar cu veselie și speranță. Placa Ouija a întins mâna după pahar, dar Generalul Nostradamus a pocnit-o peste cap. Baba Vanga a scuipat în sân și și-a făcut cruce, Mama Omida a prorocit că „Petrof a tras piciorul, stai să vezi acum cum o să curgă cu vameși la „greu” și la acorduri de recunoaștere”. Petrache Lupu sughița cu lacrimi.

A doua. La Constanța au mai fost confiscate substanţe dopante cu grad mare de risc în valoare de aproximativ 1.000.000 de euro, asta după ce, tot la Constanța au fost confiscate în același dosar la începutul lunii februarie 2024, substanţe dopante cu grad mare de risc în valoare de aproximativ 1.000.000 de euro

 S-a ciocnit din nou un pahar cu veselie și speranță. Placa Ouija a furat sticla de pe masă și a fugit pe geam. Baba Vanga pupat-o pe gură pe Mama Omida. Generalul Nostradamus a început să plângă. Petrache Lupu de la Maglavit a leșinat.

Oare premierul Marcel Ciolacu ce zice de toată povestea asta? Să fugă placa Ouija cu sticla pe geam? Așa ceva….

Hai noroc!

 

#InformațiaBrașovului

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *